Γεννηματά: Μόνη λύση η συνεννόηση υπό την παρούσα Βουλή

686673-gennimata1.jpg

10-04-2016 18:09

«Στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες ζήτησα την παραίτηση της Κυβέρνησης. Δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με την κυβερνητική πολιτική και διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου και υπογράμμισε: «Πιστεύω πως η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες. Λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή».

Σχετικά με την σύμπραξη των δυνάμενων στο χώρο της Κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

Εξήγησε ακόμη ποιός είναι ο απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας: «Μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στην συντηρητική Ν.Δ και τον λαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ενώσουμε το κατακερματισμένο και διάσπαρτο, δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό ρεύμα στη χώρα. Τη μεγάλη προοδευτική παράταξη», κατέληξε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr