Απίστευτο «αλαλούμ» με το ραντεβού κυβέρνησης – δανειστών

686680-tsakalotos_stathakis_4.jpg

10-04-2016 18:01

Δύο απανωτές αναβολές πήρε το κρίσιμο «τετ-α-τετ» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα κλιμάκια των τεσσάρων Θεσμών στην Αθήνα. Από τις 16:00, πήγε στις 17:00 και αμέσως μετά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ραντεβού θα μετατίθετο για τις 20:00.

Στην κυβέρνηση επικρατεί νευρικότητα, καθώς ήδη από νωρίς την Κυριακή είχε αρχίσει να μετριάζεται η αισιοδοξία του Μαξίμου για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, φιλοδοξεί πως μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/04/2016) θα έχει επιτευχθεί συμφωνία, ώστε να «κλειδώσει» η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, προηγήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στη διαπραγμάτευση, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξει κεντρικός συντονισμός για τους χειρισμούς που θα ακολουθήσουν, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και οι δανειστές επιδίδονται από το πρωί της Κυριακής σε ένα ατέρμονο «γράψε-σβήσε» επί των προτάσεων που θα τεθούν επί τάπητος στη διαπραγμάτευση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικών να λάβει στα χέρια του δύο ξεχωριστά κείμενα (από ΕΕ και ΔΝΤ), τα οποία ο ίδιος θα τα πάρει μαζί του στην Ουάσινγκτον, όπου μεταφέρονται τα «παζάρια» από την ερχόμενη Πέμπτη (14/07/2016).

Σε κάθε περίπτωση, τα «κόκκινα» δάνεια και τα δημοσιονομικά παραμένουν «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-δανειστών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...