Η απάντηση Κουτζαμάνη στον Καμμένο για τα υποβρύχια

683539-koutzamanh.jpg

30-03-2016 17:28

Απάντηση-διάψευση στα όσα υποστήριξε χθες ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων Siemens, υποβρυχίων και Βγενόπουλου έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό οι εν λόγω υποθέσεις έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, και συγκεκριμένα οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015.

Συνεπώς, τονίζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους.

Αναλυτικά η κ. Κουτζαμάνη αναφέρει:

«Με αφορμή το ενδιαφέρον για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τμήμα της ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ομιλίας του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας αυτής της 29ης Μαρτίου 2016, με το ακόλουθο περιεχόμενο “Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται;

Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στη Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;” κρίνεται αναγκαίο να ανακοινωθούν τα κάτωθι:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους. Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια του κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στη Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015.

Επομένως, ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...