Σταθάκης, Στουρνάρας, ΤΧΣ, στη συνάντηση για τα «κόκκινα» δάνεια

686495-2340505.jpg

09-04-2016 19:42

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκπρόσωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα που πέρασε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση του QualityNet Foundation για την παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας σημείωσε ότι η απελευθέρωση κεφαλαίων τα οποία είναι σήμερα δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών και η διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί κινητήριο δύναμη για την τόνωση των επενδύσεων, την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων και την αύξηση της παραγωγικότητας.

“Η βιώσιμη ρύθμιση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων επιτρέπει την επανένταξή δανειοληπτών στην οικονομία και σε μια κανονική τραπεζική συμπεριφορά”, ανέφερε η ίδια.

Ακόμη υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχε αναφέρει, ότι η πλευρά των δανειστών αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της Αθήνας ότι “οι κινήσεις πρέπει να γίνουν προσεκτικά και σταδιακά ώστε να είναι αποτελεσματικές και να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή” μόνο όμως σε ο,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. “‘Αρα, η διαπραγμάτευση έχει ακόμα δρόμο”, συμπλήρωσε ο ίδιος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr