Αιφνιδιαστικά στην Καμπούλ ο Κέρι

686431-ke.jpg

09-04-2016 15:21

Σκοπός της επίσκεψης  είναι «να τονίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην αφγανική κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής»

Σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε το Σάββατο (09/04) στην Καμπούλ, με σκοπό να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη χώρα και να ενθαρρύνει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Ταλιμπάν.

Ο Κέρι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι και τον δεύτερο στην ιεραρχία της κυβέρνησης Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, «θα τονίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην αφγανική κυβέρνηση» και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που ασχολείται επισταμένως εδώ και χρόνια με το θέμα του Αφγανιστάν θα «εκφράσει επίσης την υποστήριξή του στις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη χώρα μέσα από μια διαδικασία ειρήνευσης και συμφιλίωσης με τους Ταλιμπάν».

Οι ΗΠΑ απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν και διατηρούν εκεί 9.800 στρατιώτες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr