Θεσσαλονίκη: Σπείρα κακοποιών «σήκωσε» αυτοκίνητα αξίας 200.000 ευρώ

686427-astinomia-thes.jpg

09-04-2016 14:55

Όχι μια, όχι δύο αλλά 21 κλοπές αυτοκινήτων είχε διαπράξει σπείρα κακοποιών που εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση των έξι νεαρών (ηλικίας από 18 έως 26 ετών) που συνέλαβε η αστυνομία «εξαπλωνόταν» σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους αφαιρούσαν κυρίως, ΙΧ φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία είτε πουλούσαν αυτούσια, αφού προηγουμένως, είχαν παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν μέρη που τα απάρτιζαν.

Τα περισσότερα από τα οχήματα τα μετέφεραν είτε στο εσωτερικό του οικισμού Αγίας Σοφίας Διαβατών, είτε γύρω από αυτόν, όπου κατά περίπτωση τα αποσυναρμολογούσαν, προκαλούσαν φθορές και τα έκαιγαν, με σκοπό την εξάλειψη τυχόν αποδεικτικών στοιχείων.

Οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2015 – Μαρτίου 2016, έκλεψαν συνολικά, από περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε μία περίπτωση από περιοχή της Χαλκιδικής, 21 οχήματα (13 φορτηγά και 8 επιβατικά αυτοκίνητα), η συνολική αξία των οποίων, εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στα 210.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, ενοικίαζαν αυτοκίνητα, τόσο για τη μετάβασή τους, στους τόπους διάπραξης των κλοπών, όσο και για τη χρήση τους ως προπομπούς, προκειμένου να παραπλανούν τις αρχές, αλλάζοντας τύπους και μάρκες αυτοκινήτου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εμπρησμού, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...