Πειραιάς: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι – Ελάχιστοι πρόσφυγες δέχονται να μεταφερθούν σε δομές

686335-peiraias1.jpg

09-04-2016 8:22

Ξεπερνούν τους 4.500 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται σήμερα Σάββατο (09/04) σε δύο επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά.

Στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και την πέτρινη αποθήκη του λιμανιού του Πειραιά, βρίσκονται σήμερα 4.550 άνθρωποι, τους οποίους οι αρχές προσπαθούν να πείσουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Χθες Παρασκευή, μόλις δύο τουριστικά λεωφορεία με 114 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν για τον Άγιο Ανδρέα Αττικής και το Κουτσόχερο Λάρισας.

Όπως σημειώνει το Λιμενικό Σώμα, 65 άτομα προωθήθηκαν στον Άγιο Ανδρέα και 49 στη Λάρισα. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star 2” από τα Δωδεκάνησα, μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star Paros” με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Από τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

hc

Δείτε σελίδες του φυλλαδίου στην παραπάνω Gallery του NewsbombΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...