Ο Τσίπρας, η διαπραγμάτευση και η καρέκλα

686329-tsipras.jpg

09-04-2016 6:34

Είναι φανερό πλέον πως ο Αλέξης Τσίπρας αυτοδιαψεύδεται για πολλοστή φορά, επιχειρώντας να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω, ώστε να περάσουν όλα τα δύσκολα και επώδυνα μέτρα που κουβαλά μαζί της η συμφωνία με τους δανειστές.

Ειδικά, όταν πριν από μερικούς μήνες και λίγο προτού ξεκινήσει η δεύτερη θητεία της κυβέρνησής του, ο ίδιος υποστήριζε πως δεν θα γινόταν ποτέ «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Στηρίζοντας ό,τι πιο βάρβαρο έχουν επιβάλει οι δανειστές διά του «Μνημονίου 3», το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου καλείται τώρα να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά, μετά το πέρας της περιβόητης πλέον αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Και είναι σε αυτό το σημείο, ακριβώς, που τα πράγματα χωλαίνουν, μιας και τα στελέχη της κυβέρνησης με το αριστερό προσωπείο αποδεικνύονται ιδιαίτερα άπειρα, ώστε να επιβάλουν στους πολίτες τα προβλεπόμενα επαχθή μέτρα.

Εντούτοις, ακόμη και σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση, ο Αλ. Τσίπρας και οι συν αυτώ επιδιώκουν να παραμείνουν, με κάθε μέσο, στην καρέκλα της εξουσίας, έστω κι αν αυτό τους οδηγούσε να μας πουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...