Συμφωνία για την κατασκευή γέφυρας μεταξύ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας

686252-ii.jpg

08-04-2016 18:32

Αυτή η ιστορική συμφωνία, που θα συνδέσει τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, είναι ένα ποιοτικό άλμα που θα αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ηπείρων σε επίπεδα άνευ προηγουμένου

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να κατασκευάσουν μια γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

«Συμφώνησα με τον αδελφό μου, την εξοχότητά του τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για την κατασκευή μιας γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε ο βασιλιάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το Ριάντ είναι μεταξύ των κυριότερων υποστηρικτών του Αιγύπτιου προέδρου και αφότου ο τελευταίος ανέτρεψε, το καλοκαίρι του 2013, τον ισλαμική προκάτοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, έχει παράσχει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την παραπαίουσα αιγυπτιακή οικονομία.

bt

«Αυτή η ιστορική συμφωνία, που θα συνδέσει τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, είναι ένα ποιοτικό άλμα που θα αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ηπείρων σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο βασιλιάς.

Ο πρόεδρος Σίσι πρότεινε στη συνέχεια η γέφυρα να φέρει το όνομα του βασιλιά Σαλμάν μπεν Άμπντελ Αζίζ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr