Τους λόγους που ο Πάπας Φραγκίσκος μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ανακοίνωσε το Βατικανό (Vid)

686182-pope-1.jpg

08-04-2016 14:04

«O πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Μυτιλήνη διότι διαπιστώνει ότι υπάρχει σημαντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Όπως είχε μεταβεί και στο νησί της Λαμπεντούζα, πάει και στη Μυτιλήνη, τώρα που υφίσταται αυτή η δύσκολη κατάσταση, μια μεγάλη δοκιμασία στο μέτωπο του Αιγαίου», η οποία «απαιτεί αλληλεγγύη και αίσθηση ευθύνης από όλη την κοινότητα των πιστών», προσέθεσε ο Φ. Λομπάρντι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού τόνισε, παράλληλα, ότι «ο πάπας θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», και η κίνησή τους αυτή «έχει μια σαφή οικουμενική σημασία».

Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Asianews γράφει σχετικά ότι «η επίσκεψη των τριών χριστιανών πνευματικών ηγετών στους πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί παράλληλα και μια άσκηση κριτικής στην ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία παράγει, πλέον, όλο και λιγότερες προτάσεις».

Το Asianews υπενθυμίζει και την τοποθέτηση του φιλόσοφου Γαβριήλ Αρνέλλου, τονίζοντας πως ο «υπέρμαχος αυτός της οικουμενικής δράσης έχει υπογραμμίσει ότι η Ευρώπη έχασε το βάρος και την επιρροή της, στις διεθνείς εξελίξεις, διότι εμπορευματοποίησε τον Χριστιανισμό».

Ο πρόεδρος, τέλος, του ιδρύματος Μigrantes («Mετανάστες») της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, πατέρας Τζανκάρλο Πέρεγκο τόνισε ότι «η επίσκεψη στη Μυτιλήνη έχει αναμφίβολα οικουμενική σημασία και αποδεικνύει ότι οι Εκκλησίες συγκλίνουν σε ό,τι αφορά το κοινωνικό δράμα της μετανάστευσης σε αρμονία με τους οικουμενικούς διαλόγους (από την Βασιλεία, μέχρι το Γκράτς και το Σιμπίου) οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο την ειρήνη, τη μετανάστευση και το περιβάλλον».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...