Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι κλάδοι κατεβάζουν σήμερα (7/4) ρολά

685722-2503390.jpg

07-04-2016 5:54

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βγάζει σήμερα Πέμπτη (7/4) στους δρόμους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, γιατρούς, καθηγητές, δημοσιογράφους, μηχανικούς και δικηγόρους ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες πτήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα 7 Απριλίου ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην απεργία συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΟΛΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία καθώς το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, «να κινητοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, το οποίο αύριο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. «Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τη συμμετοχή της, ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ, αναφέροντας στο κάλεσμά της: «Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αντίσταση – Ρήξη – Ανατροπή».

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην αυριανή 24ωρη απεργία, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών. Η απεργία θα αρχίσει στις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 06:00 π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...