Αξιολόγηση – Τσακαλώτος: Πιθανή η συμφωνία μέχρι το βράδυ της Κυριακής

685683-tsakalotos.jpg

06-04-2016 22:42

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία έως και το βράδυ της Κυριακής 10 Απριλίου, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης με τους δανειστές, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξει ένα τελικό κείμενο συμφωνίας «ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος».

Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους 3 ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικά με τον ESM, διότι πρόκειται για δάνειο του ESM και ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ. Τα κείμενα αυτά θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ο υπουργός είπε ότι η «συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Eurogroup και την Κομισιόν.

Κατά τη συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο έως την δεύτερη αξιολόγηση .ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...