Θεοδωράκης: Ακατανόητη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ

685602-theodorakhs-9.jpg

06-04-2016 16:40

Κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας την «ακατανόητη».

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» σχολιάζει πως «το ΔΝΤ ζητεί να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;».

«Μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι «η εθνική πολιτική δεν πρέπει να καθορίζεται από ιδεολογήματα».

Όπως εξήγησε «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς, που δεν θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα πρέπει να μείνουν στα λόγια, αλλά θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να απορροφήσουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν.

«Οι τοπικοί πληθυσμοί πρέπει να νιώσουν ασφάλεια σε μια ενωμένη και δυνατή Ευρώπη και αυτό θα τους επιτρέψει να παρέχουν φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες», ήταν η βασική επισήμανση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Προσέθεσε πως «αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης: Οι νησιώτες και οι κάτοικοι στα σύνορα και τις πόλεις συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα υπεύθυνα παρότι η κυβέρνηση δε μπόρεσε να συντονίσει τις προσπάθειές τους και να χαράξει μια εθνική στρατηγική στο μείζον θέμα του προσφυγικού».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr