Απίστευτο: Το ΔΝΤ ζητά «ψαλίδι» και στα αναπηρικά επιδόματα!

685445-amea1.jpg

06-04-2016 8:54

Η ευημερία των αριθμών σε βάρος της ευημερίας των ανθρώπων. Αυτή είναι η λογική των δανειστών, οι οποίοι, με πρωταγωνιστή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν πλέον να βάλουν «χέρι» και στα αναπηρικά επιδόματα, αφού μάλλον δεν τους έφτασε το «τσεκούρι» σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η ομάδα Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) ζητά επίμονα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνυπολογίζει στο εξής τα επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Για το απάνθρωπο αυτό μέτρο η Ελλάδα διεκδικεί, εφόσον εγκριθεί κάτι τέτοιο, ακόμη μία πανευρωπαϊκή θλιβερή πρωτιά, αφού σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, το ζήτημα έχει ήδη τεθεί επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών και για το λόγο αυτό αναβάλλεται για τον Ιούλιο η δεύτερη φάση υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Κατά τα λοιπά, οι δανειστές θεωρούν υπερβολικό το κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που προβλέπεται βάσει Προϋπολογισμού ως ετήσια δαπάνη για τα αναπηρικά δικαιώματα. Υπό το πρίσμα αυτό, οι Θεσμοί ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η μεταρρύθμιση των επιδομάτων για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), μέσω της επανεξέτασης των περίπου 185.000 δικαιούχων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...