Γεννηματά: Ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε μια νέα Ειδομένη

685314-gennhmata.jpg

05-04-2016 19:02

Στις Βρυξέλλες, για τη συζήτηση που διοργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για το προσφυγικό, βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, λειτουργεί ήδη ως μια νέα Ειδομένη», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία με την Τουρκία «προχωρά με πολύ αργά βήματα».

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χάσιμο πολύτιμου χρόνου «με ευθύνες πολλών». «Μην χάσουμε και άλλο δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες ή κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι αντίθετη σε φράκτες που ύψωσαν «ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», ενώ προειδοποίησε ότι «η ανάγκη και οι διακινητές θα ανοίξουν άλλους δρόμους».

Όπως είπε, κάθε απόφαση πλέον πρέπει να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη, σαφές χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμους στόχους, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε εμπλεκόμενο να βοηθήσει για πιο γρήγορα αποτελέσματα «προς όφελος των προσφύγων, των αξιών μας, της κοινωνικής συνοχής».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...