Πειραιάς: Αρνούνται να φύγουν από το λιμάνι οι πρόσφυγες

685231-peiraias-prosfiges0504.jpg

05-04-2016 13:02

Για μια ακόμα ημέρα σήμερα (05/04) οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πέφτουν στο… κενό.

Η δυσπιστία για την κατάσταση των χώρων όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είναι ορατή και αποτελεί το βασικότερο λόγο για τον οποίο αρνούνται να φύγουν από το λιμάνι.

Έως το μεσημέρι κανένας μετανάστης και πρόσφυγας δεν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για να επιβιβασθεί σε κάποιο από τα πούλμαν που βρίσκονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πρόσφυγες ανέφεραν ότι θα ήθελαν να πάνε σε μία άλλη δομή φιλοξενίας, αρκεί οι συνθήκες διαβίωσης να είναι καλύτερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έως τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης θα είναι έτοιμος ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, όπου ήδη έχουν στηθεί προκάτ οικίσκοι, στους οποίους πρόκειται να μετακινηθεί ένας μεγάλος αριθμός ατόμων.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, θα ζητηθεί, σήμερα ή αύριο, από τους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στον χώρο αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 (και είναι οι μικρότεροι σε αριθμό) να μετακινηθούν σε άλλο σημείο, το οποίο θα είναι πιθανότατα η πέτρινη αποθήκη. Παράλληλα, οι αρμόδιοι φορείς ζήτησαν από τους μετανάστες που έχουν στρατοπεδεύσει κάτω από υπαίθριους σταθμούς επιβατών, να μετακινηθούν προς την πέτρινη αποθήκη.

«Προσπαθούμε οι διαδικασίες μετακίνησης να είναι πιο οργανωμένες με επίσημους διερμηνείς και το κείμενο που τους διανέμουμε να λέει την πραγματικότητα όπως έχει, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μην ακούνε πράγματα που δεν ισχύουν» τόνισε, χθες, από το λιμάνι του Πειραιά, ο γγ του υπουργείου Άμυνας και επιχειρησιακός συντονιστής για τη διαχείριση των προσφύγων, Γιάννης Ταφύλης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτιο Ράπτη.

Όπως τόνισε ο κ. Ταφύλης, στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει το λιμάνι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...