Λέσβος: Οι αιτήσεις ασύλου καθυστερούν τις διαδικασίες επαναπροώθησης μεταναστών

685163-lesvos.jpg

05-04-2016 11:11

Μαζικά υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου, οι πρόσφυγες στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διαδικασία επαναπροώθησής τους στην Τουρκία.

Οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών άρχισαν χθες Δευτέρα (04/04) με 202 άτομα να φεύγουν από τη Λέσβο και τη Χίο για το Δικελί της Τουρκίας.

Με το που ξεκίνησε όμως η διαδικασία, χιλιάδες από αυτούς άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι -σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», στη Λέσβο υπέβαλαν αιτήσεις ασύλου οι 2.800 από τους 2.890 πρόσφυγες ενώ σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι 100 που έφτασαν τη Δευτέρα στο νησί.

Στη Χίο που ήταν μηδενικός ο αριθμός των αιτήσεων μέχρι το Σάββατο, την Κυριακή υποβλήθηκαν 340 αιτήσεις και τη Δευτέρα άλλες 200, την ώρα που στο νησί παραμένουν 2.245 άτομα. 

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων θα διαρκεί περίπου 15 ημέρες και με την επανεξέταση των ενστάσεων δεν θα υπερβαίνει η όλη διαδικασία τον ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, στη Χίο αναζητούνται οι 100 μετανάστες οι οποίοι είχαν καταγραφεί στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ. και επρόκειτο να επαναπροωθηθούν σήμερα και αύριο στο Δικελί. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πολίτης» τα άτομα αυτά, βρήκαν την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της «απόδρασης» εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από το hot spot για το λιμάνι, να… εξαφανιστούν και πλέον αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ τα δρομολόγια που θα τους μετέφεραν στην Τουρκία ακυρώθηκαν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...