Στο κόκκινο η ένταση στην Ειδομένη: Έσπασαν αποθήκη του ΟΗΕ – Ξυλοκόπησαν τραυματιοφορέα

685034-epeisodia.jpg

04-04-2016 21:17

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων – Επιτέθηκαν σε τραυματιοφορέα – Ένταση με τους οδηγούς των οχημάτων

Αποκλεισμένη παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης, από πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε κανένα όχημα. Το σημείο του αποκλεισμού απέχει λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο των Ευζώνων.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο πολλά οχήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ουρές» στα δύο ρεύματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε εκατοντάδες μέτρα. Κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει -επίσης- τους παράδρομους στην γύρω περιοχή.

Στον ίδιο οδικό άξονα, βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτο 24ωρο ένας ακόμη αποκλεισμός, πάλι με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Πρόκειται για τον κόμβο Πολυκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, όπου πρόσφυγες, κατέβαλαν από το περασμένο Σάββατο το οδόστρωμα, έχοντας αποκλείσει και τον παλιό δρόμο, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα φορτηγά, τα οποία κινούνται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί φορτηγών που κατευθύνονται προς τα Σκόπιαεπιλέγουν να περάσουν στη γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου της Δοϊράνης.

Μετά το επεισόδιο με το μουχλιασμένο φαγητό οι μετανάστες έσπασαν και την αποθήκη του ΟΗΕ που βρίσκεται εντός του γειτονικού χωριού ενώ κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως απειλήθηκε με μαχαίρι.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό ενός τραυματιοφορέα από Μαροκινό μετανάστη ο οποίος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο από τον καταυλισμό. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου ο μετανάστης είτε ήταν μεθυσμένος είτε είχε κάνει χρήση διεγερτικών ουσιών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...