Στο «κόκκινο» οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ναγκόρνο Καραμπάχ – Απειλεί με επίθεση το Μπακού


04-04-2016 19:39

Τέσσερις στρατιωτικοί του υποστηριζόμενου από την Αρμενία θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από το Αζερμπαϊτζάν, σκοτώθηκαν σήμερα σε νέες συγκρούσεις με τις αζερικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο διπλωματικός απεσταλμένος του θύλακα στη Γαλλία.

«Άλλοι τέσσερις στρατιωτικοί ανακοινώθηκε πως προστέθηκαν στα θύματα της πλευράς του Ναγκόρνο Καραμπάχ», ανέφερε ο Χοβανές Γκεβόρκιαν μιλώντας νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τον θύλακα, οι δυνάμεις του οποίου θα χρησιμοποιήσουν, όπως είπε, μαχητικά αεροσκάφη εάν υπάρξει νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας από τις αζερικές δυνάμεις.

Το Μπακού απειλεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απείλησε σήμερα ότι εάν ο οι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίσουν να ανοίγουν πυρ εναντίον αμάχων κοντά στα σύνορα, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει προετοιμασίες για να εξαπολύσει επίθεση και να καταλάβει την πρωτεύουσα του θύλακα, τη Στεπανακέρτ, ή Χανκέντι, όπως είναι γνωστή η πόλη στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι μάχες ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τις δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες υποστηρίζονται από την Αρμενία, συνεχίστηκαν σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Λαβρόφ και Κέρι κάλεσαν για άμεση παύση των εχθροπραξιών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεί Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι συνομίλησαν τη Δευτέρα τηλεφωνικά και εξέφρασαν «τις έντονες ανησυχίες» τους για την κλιμάκωση των μαχών ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τις δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες υποστηρίζονται από την Αρμενία, που συνεχίζονται σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και οι δύο πλευρές κάλεσαν για άμεση παύση των εχθροπραξιών, ενώ καταδίκασαν τις παρεμβάσεις ορισμένων «εξωτερικών φορέων» που επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγκρουση στην περιοχή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr