Μία Κέννεντι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

342019-f6891038f0d3eab587ec66fff9ec6bf6_l.jpg

04-04-2016 16:35

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy Human Rights” με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού Προγράμματος “SPEAK TRUTH TO POWER” στην Ελλάδα, η Πρόεδρος του Ιδρύματος κυρία Kerry Kennedy,  ήρθε προχθές στην Αθήνα, φιλοξενούμενη της Πρέσβεωςς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Κέννεντι, είναι διεθνής ακτιβίστρια, κόρη της Ethel και του αείμνηστου Robert F. Kennedy.

Μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την κυρία Kennedy για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Ίδρυμά της με σκοπό να συμβάλλει στην ανακούφιση των προσφύγων και συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα ‘We care” που προσφέρει στα προσφυγόπουλα ιατροφαρμακευτική φροντίδα , προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εμβολιασμό– όπου απαιτείται- καθώς και ρουχισμό , είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη την ενημέρωσε και για τις νέες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Ίδρυμά της, δηλαδή για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά.

2

Η κυρία Kennedy θέλοντας να στείλει μήνυμα ελπίδας, διεθνούς συνεργασίας , συμπαράστασης και αλληλεγγύης, και να στηρίξει έμπρακτα το Πρόγραμμα ‘We care” θέλησε να επισκεφτεί ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι το Σάββατο το απόγευμα η κυρία Kennedy μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη μετέβησαν στο Σχιστό, όπου μοίρασαν ρουχισμό στα 500 παιδιά που βρίσκονται εκεί, και διαβεβαίωσαν τους πρόσφυγες ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

5



ΠΗΓΗ : Onmed.gr