Πειραιάς: Αμετακίνητοι οι πρόσφυγες από το λιμάνι (photos – video)

684948-peiraias-04.04b.jpg

04-04-2016 15:18

Το πρωί της Δευτέρας (04/04), δύο πούλμαν έφτασαν στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, με στόχο να παραλάβουν πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν σε πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Παράλληλα, από τα μεγάφωνα ακούγονταν προτροπές προς τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, ώστε να μεταφερθούν σε πιο φιλόξενους χώρους όπου οι συνθήκες διαβίωσής τους θα ήταν πολύ καλύτερες από αυτές τις οποίες αντιμετωπίζουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκείνοι όμως εμφανίζονταν αρνητικοί για μια ακόμα φορά να επιβιβαστούν στα πούλμαν, εκφράζοντας έτσι τη δυσπιστία και την ανασφάλειά τους.

Κάποιοι ανέφεραν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, αρκεί εκεί να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης, ενώ αρκετοί εξέφραζαν τον φόβο ότι εάν τους μεταφέρουν σε δομή που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία μακριά από πόλη, «θα τους ξεχάσουν όλοι».

Ομοεθνείς τους, τους έχουν στείλει φωτογραφίες από τις δομές φιλοξενίας στις οποίες έχουν ήδη μεταφερθεί, αναφέροντάς τους ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές, και τους προτρέπουν να μη φύγουν από τον Πειραιά.

Οι προσπάθειες να μεταπιστούν οι πρόσφυγες συνεχίζονται όλη την ημέρα σήμερα, προκειμένου ν’ επιβιβαστούν στα πούλμαν και να μεταφερθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες παροχής ασύλου.

Εν τω μεταξύ, οδηγός πούλμαν, κατήγγειλε σήμερα ότι ήταν μάρτυρας περιστατικού με εθελόντρια η οποία συμβούλευε τους πρόσφυγες να μην φύγουν από τον Πειραιά, «υποσχόμενη» ότι θα πάρουν άσυλο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...