Οι Τούρκοι άνοιξαν την Αγία Σοφιά τζαμί (video)

684880-ss.jpg

04-04-2016 14:39

Σαν προμήνυμα και πρώτο βήμα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης στην μουσουλμανική λατρεία, πανηγύρισαν οι Τούρκοι τα εγκαίνια του νέου μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με το συμβολικό όνομα Αγία Σοφία, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ισλαμικό χτύπημα των Βρυξελλών.

Φαίνεται πως οι Ολλανδοί δεν πήραν ακόμα το μάθημα τους.

Η επιλογή του ονόματος Αγία Σοφία, ενός καθαρά ελληνοχριστιανικού ονόματος, έγινε σκόπιμα και όπως αναφέρεται συμβολίζει την μετατροπή όλων των χριστιανικών ναών της Τουρκίας στο όνομα της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικά τεμένη, προς δόξα του μεγάλου «προστάτη» των απανταχού μουσουλμάνων, Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτηριστικό είναι πως στα εγκαίνια του τζαμιού που είναι πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, τονίστηκε ο οθωμανικός χαρακτήρας του ανοίγματος αυτού του τζαμιού.

Σειρά μας τώρα και εμείς στο όνομα του… πολυπολιτισμού μας, να μιμηθούμε το καλό παράδειγμα και να γεμίσουμε και την Ελλάδα με τζαμιά στο…όνομα της Αγίας Σοφίας, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...