Τον εμβολιασμό των προσφύγων κατά προτεραιότητα, συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

341126-aa27664ffb55a7b8102f052d26f15aef_l.jpg

09-03-2016 17:55

Τον εμβολιασμό των προσφύγων – παιδιών και ενηλίκων-  για νοσήματα όπως ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση, συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Η επιτροπή συγκεκριμένα, εξέτασε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και επανεξέτασε το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση. Θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας.

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί τους εθελοντές και τις ΜΚΟ και τους καλεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίσουν την προσφορά τους σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ και με βάση τις επιστημονικές οδηγίες των εγκυκλίων.ΠΗΓΗ : Onmed.gr