Μητσοτάκης: Ξαναζούμε την δήθεν διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη

684531-mhtsotakhs-3.jpg

03-04-2016 8:36

Στις διαρροές από τα Wikileaks των συνομιλιών των μελών του ΔΝΤ Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Λάρισα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να καλύψει την ανικανότητα του, προειδοποιώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται αυτό το κρίσιμο ζήτημα με όρους επικοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τον φόβο του ότι «ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εγγυηθεί το απόρρητο των επικοινωνιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής:

«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ.

Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...