Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Κωνσταντινούπολη

682840-44726-666x399.jpg

28-03-2016 18:10

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τη Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Πόλη, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Πατριάρχης, χοροστάτησε εν τω Ι. Ναώ Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητος Βλάγκας, κατά την Θείαν Λειτουργίαν για την Β΄Κυριακή των Νηστειών, 27ης Μαρτίου, επί τη διαγενομένη προσφάτως πανηγύρει αυτού, καθ᾿ ην τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Γρηγόριος Φραγκάκης και εκκλησιάσθησαν πιστοί εντεύθεν και προσκυνηταί εξ Ελλάδος.

Επηκολούθησε δεξίωσις εν τη Κοινοτική αιθούση καθ᾿ ην ωμίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, και η Ελλογ. κ. Ερση Αμπατζή, Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, και εν συνεχεία οι μαθηταί της Σχολής παρουσίασαν καλλιτεχνικόν πρόγραμμα και κατέκλεισεν ο Πατριάρχης διά πατρικών επικαίρων λόγων.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος επεσκέφθη τον εν τω Νοσοκομείω του Πανεπιστημίου «Koç» νοσηλευόμενον, από ετών ασθενούντα, Σεβ. Μητροπολίτην Γέροντα Νικομηδείας κ. Ιωακείμ και επληροφορήθη παρά των Ιατρών τα της πορείας της υγιεινής καταστάσεως αυτού.

Ωσαύτως, την αυτήν ημέραν η Α. Θ. Παναγιότης εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλίνου κατά τον Κατανυκτικόν Εσπερινόν, καθ᾿ ον τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Κασσιανός Νότης, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Εν συνεχεία, παρηκολούθησε την εν τη Αστική Σχολή Γαλατά υπό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων διοργανωθείσαν διάλεξιν του Εντιμολ. Δρος κ. Αυξεντίου Καλαγκού, Άρχοντος Οστιαρίου της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, Καθηγητού Καρδιοχειρουργικής, με θέμα «Η φιλανθρωπική καρδιοχειρουργική εις απόρους Χώρας του τρίτου κόσμου».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...