Οκτώ συλλήψεις για την κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία

684467-ind.jpg

02-04-2016 18:50

Ο απολογισμός της τραγωδίας αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, καθώς άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια

Τη σύλληψη ακόμη τριών εργαζομένων του κατασκευαστή της ανισόπεδης οδογέφυρας που κατέρρευσε την Πέμπτη (31/03) στην Καλκούτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

«Τρία μεσαία στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει την έδρα της στη Χαϊντεραμπάντ συνελήφθησαν τη χθεσινή νύχτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής Ντεμπασίς Μποράλ. Σήμερα θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι συλλήψεις αυτές αυξάνουν σε οκτώ τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν συλληφθεί αφού την Παρασκευή σφραγίστηκαν τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCL στην Καλκούτα.

Ο απολογισμός της τραγωδίας αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, καθώς άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Οι διασώστες έχουν επίσης ανασύρει 100 τραυματίες.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας στους κόλπους της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις υποδομές ώστε να διαπιστωθεί πώς είχε εγκριθεί το σχέδιο κατασκευής της γέφυρας.

Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Ο’Μπράιαν, κοινοβουλευτικό της Δυτικής Βεγγάλης, η εταιρεία IVRCL είχε αποκλειστεί από όλα τα εργοτάξια σε άλλα κρατίδια της Ινδίας λόγω της «κακής φήμης» της.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...