Ποιες είναι οι επιδιώξεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα;

684408-cnn3.jpg

02-04-2016 14:26

Να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2018 στο 1,5% του ΑΕΠ από 3,5% που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν τουλάχιστον να περιορισθεί στο 2,5% του ΑΕΠ, ζητά το ΔΝΤ από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον αποκαλυπτικό διάλογο του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόλ Τόμσεν και της επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου που διέρρευσε στο Wikileaks.

Ο διάλογος καθιστά ακόμη πιο ευκρινές αυτό που ζητούσε ο Πόλ Τόμσεν στη γνωστή ανάρτηση που είχε κάνει στο Blog του και στην οποία ξεκαθάριζε πως είτε η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ, είτε οι εταίροι της στην Ευρώπη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.

Από το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου προκύπτει πως το ΔΝΤ φαίνεται να αμφιβάλει για την δυνατότητα της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, αλλά και για τη χρησιμότητα των μέτρων αυτών, δεδομένων των αντιδράσεων και της κοινωνικής κόπωσης, που μάλιστα επικαλείται η κ. Βελκουλέσκου αναφερόμενη στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr