Ιωάννινα: Πρόσφυγες απειλούν να καταστρέψουν Κέντρο Φιλοξενίας


02-04-2016 10:27

Τεταμένο το κλίμα στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά, με ομάδα προσφύγων να απειλεί πως αν δεν λυθούν μέχρι αύριο Κυριακή (03/04) θέματα διαβίωσης, θα καταστρέψουν τις σκηνές και θα φύγουν.

Το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν στον Κατσικά, δύο ακόμα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες από τον Πειραιά, οι οποίιοι αρνήθηκαν να κατέβουν από τα οχήματα, γεγονός που πυροδότησε νέα ένταση.

Ομάδες προσφύγων, που διαμένουν στον καταυλισμό απειλούν πως εάν μέχρι την Κυριακή, δεν λυθούν ζητήματα διαβίωσης, όπως οι συνθήκες υγιεινής θα καταστρέψουν τις σκηνές και θα φύγουν. Όπως καταγγέλλουν δεν υπάρχει ζεστό νερό, θέρμανση και στρώματα σε πολλές σκηνές, όπου κοιμούνται πάνω στις πέτρες.

Χθες το απόγευμα μετά την αναχώρηση των 4 λεωφορείων με 210 πρόσφυγες, που επίσης αρνήθηκαν να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας, η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά. Στις 9:30 τη νύχτα η άφιξη των δύο λεωφορείων με 70 πρόσφυγες προκάλεσε και πάλι ένταση. Οι πρόσφυγες μόλις αντίκρισαν τις σκηνές και ενημερώθηκαν από τους συμπατριώτες τους για τις συνθήκες, δεν θέλησαν να κατέβουν από τα λεωφορεία όπου παραμένουν έως αυτή την ώρα.

Στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά έχουν εγκατασταθεί περίπου 1100 πρόσφυγες και μετανάστες.

Φωτογραφίες: epirusgate.blogspot.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr