Φρίκη στη Παλμύρα: Μαζικό τάφο με γυναικόπαιδα ανακάλυψαν οι συριακές αρχές

684351-palmyra.jpg

02-04-2016 8:55

Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκαν οι συριακές δυνάμεις, μετά την απελευθέρωση της ιστορικής αρχαίας πόλης Παλμύρας, που είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο συριακός στρατός ανακάλυψε μαζικό τάφο με τουλάχιστον 40 σορούς από γυναίκες και παιδιά που είχαν εκτελεστεί από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τάφος σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκε περίπου μισό χιλιόμετρο από την αρχαία πόλη, στην περιοχή Μασακίν αλ-Τζαχίζια.

Οι συριακές αρχές μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 25 σορούς, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν τρία παιδιά και πέντε γυναίκες, ενώ στη συνέχεια ανασύρθηκαν ακόμα 15 σοροί, όπως αναφέρει το Russia Today.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως μερικά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί, ενώ κάποια είχαν βασανιστεί άγρια πριν χάσουν τη ζωή τους.

Οι άνδρες του στρατού συνεχίζουν τις έρευνες καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα βρεθούν περισσότεροι μαζικοί τάφοι.

Την ίδια ώρα, οι ειδικές μονάδες ερευνούν και για τον εντοπισμό ναρκών και εκρηκτικών, μια και δεκάδες λέγεται πως έχουν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές πριν αναγκαστούν να υποχωρήσουν από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, Ρώσοι ειδικοί έφτασαν στην Παλμύρα με ρομπότ που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν νάρκες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...