Χίος: Αρνούνται να μετακινηθούν οι πρόσφυγες από το λιμάνι (photos – video)

684349-xios7.jpg

02-04-2016 8:24

Στο λιμάνι της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν έστω και τον καταυλισμό της Σούδας ο οποίος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά, πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής (01/04) εκατοντάδες πρόσφυγες, με την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί το πλοίο που θα τους μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για 500 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν χθες το μεσημέρι από το hot spot της ΒΙ.ΑΛ. ρίχνοντας τον φράχτη και άλλους 300 οι οποίο ξεκίνησαν λίγες ώρες αργότερα για να ενωθούν μαζί τους στο λιμάνι της Χίου.

xios8 copy

xios10

Οι συγκεντρωμένοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το χώρο και να μεκινηθούν στον καταυλισμό της Σούδας που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση καθώς περιμένουν μήπως εμφανιστεί κάποιο πλοίο στο οποίο θα επιβαστούν για να πάνε στον Πειραιά.

xios6

Παρά το ότι τόσο το “Blue Star 1” που πραγματοποιεί τακτικό δρομολόγιο όσο και το “Tera Jet” που κάνει έκτακτα δρομολόγια, παρέκαμψαν το λιμάνι της Χίου, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μετακινηθούν.

xios1

Συγκεκριμένα, το πρώτο, έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες του και το δεύτερο παραμένει ανοιχτά του λιμανιού της Χίου.

Παράλληλα, το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

xios11

Εκεί παραμένουν περίπου τα 600 άτομα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανάστατοι μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Χίου:

Πηγή: astraparis.gr, politischios.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...