Θεοδωράκης: Καταγγελίες για οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη των μεταναστών

684284-theodorakis.jpg

01-04-2016 18:38

Για την συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε για το προσφυγικό και τα οικονομικά παιχνίδια εις βάρος των μεταναστών κατήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής λέγοντας: «Υπάρχουν πολλά που ακούγονται για πρόσφυγες που στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών της κυβέρνησης. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά. Υπάρχουν και τα μεγαλύτερα ερωτήματα και τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Αφού για μήνες ολόκληρους η κυβέρνηση δεν προχωρούσε τις διαδικασίες για τα Hot Spot των νησιών, τελικά υπό την πραγματική απειλή της αποπομπής από την Σένγκεν έκανε διαγωνισμούς μίας ημέρας. Διαγωνισμούς στο πόδι κάθε άλλο από αδιάβλητους»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια αποκάλυψε την υπόθεση του hot spot της Χίου λέγοντας: «Για το Hot Spot της Χίου μια εταιρία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες Ευρώ. Τι έφτιαξε με αυτά τα 854 χιλ. Ευρώ; Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο Δήμος. Τα δε κοντέινερ είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις ανέλαβαν οι φαντάροι. Στρατιώτες παντού και λίγοι εργάτες, προφανώς της εταιρείας.

Ένας εργολάβος ήρθε από την Αθήνα και βρέθηκαν από τις τοπικές αρχές χωρίς σύμβαση εργασίας και δουλειές χωρίς τιμολόγια». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους Υπουργούς της Κυβέρνησης ανέφερε: «Χρειάζεται εθνική κι όχι κομματική πολιτική στο Προσφυγικό. Χρειάζεται σχέδιο με συναίνεση και άνθρωποι με ευρύτερη αποδοχή και δοκιμασμένες ικανότητες. Αυτά χρειάζονται τώρα που καταρρέει ακόμη και η εικονική πραγματικότητα που έχτισε το δήθεν Συντονιστικό σας. Καλά είναι τα στασίδια στα κανάλια αλλά δεν αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα με θεωρίες και ιδεολογήματα».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τονίζοντας ότι τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο λέγοντας: «Κινδυνεύει να χαθεί η συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων. Νιώθουν ότι τους πετάξατε μια καυτή πατάτα και τους αφήνετε μόνους να τη διαχειριστούν. Οι θλιβερές εικόνες στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στη Χίο, αντί να σας ταρακουνήσουν και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, σας έχουν πανικοβάλει»

 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...