Η πρόσφυγας με τα όμορφα μάτια που θέλει να γυρίσει στον Πειραιά (Βίντεο)

a1_538_355

01-04-2016 11:11

Τα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, έφτασαν στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης (31-03-2016)  στον καταυλισμό του Κατσικά στα Γιάννενα. Οι πρόσφυγες όμως μόλις αντίκρυσαν τoν χώρο αρνήθηκαν να αποβιβαστούν.

Ετσι για αρκετή ώρα τα λεωφορεία ήταν παρκαρισμένα έξω απο τον καταυλισμό παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Στο σημείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Οι επίμονες προσπάθειες να πεισθούν να κατέβουν απο τα λεωφορεία απέβησαν τελικώς άκαρπες, καθώς όπως δήλωσαν κάποιοι από τους πρόσφυγες τους ξεγέλασαν και θεώρησαν πως θα φιλοξενούνταν σε στεγασμένο χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπως οι 300 περίπου πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Κυλλήνη.

“Μας ξεγέλασαν, μας είπαν πριν φύγουμε απο τον Πειραιά πως θα μας πάνε σε μια περιοχή σε κοντινή απόσταση απο την Αθήνα, σε χώρο κλειστό και αντ’ αυτού κάναμε ένα ταξίδι 9 ωρών και αυτό που αντικρύσαμε δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτό που περιμέναμε. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στον Πειραιά” δήλωσαν χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ PIRAEUSPRESS.GR

loading...