Κεντροαριστερά: Ο ΓΑΠ, η Φώφη, ο Σταύρος και τα… ορφανά

684056-2477259.jpg

01-04-2016 6:17

Ο κύβος ερρίφθη. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν άτυπα έναν πολιτικό «αρραβώνα» ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, μέσω της συγκρότησης μιας «επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία», η οποία θα είναι επιφορτισμένη με το σχολιασμό των κακώς κειμένων που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η δημιουργία ενός «υπερκομματικού» πόλου με ρίζες και απεύθυνση στην ίδια την κοινωνία, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, ενώ και το Ποτάμι, μετά και το διαφαινόμενο «ναυάγιο» μια ενδεχόμενης συνεργασίας με τη ΝΔ, προτίμησε να αφήσει προς το παρόν στο «μούσκιο» της πολιτικής την επαφή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μετατοπιστεί προς αριστερότερα μονοπάτια.

Αυτή η Επιτροπή θυμίζει κάτι από την «Πρωτοβουλία των 58» που είχε ληφθεί το 2014 και μετεξελίχθηκε στην ελληνική «Ελιά», η οποία έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές. Το όραμα μιας ισχυρής Δημοκρατικής Παράταξης, υπό το πρίσμα αυτό, επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, με άγνωστο και σίγουρα αβέβαιο μέλλον, αφού η ρευστότητα που επικρατεί στα πολιτικά δρώμενα

«Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει, δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως η επιτροπή αυτή θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της.

«Με την κ. Γεννηματά είπαμε ότι είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην ύπαρξη μιας επιτροπή θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά που οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία. Μιας επιτροπής που θα δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και ένα συμπέρασμα από τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος , να δούμε δηλαδή εάν πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τη συγκρότηση της Επιτροπής υπερθεμάτισε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε: «Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr