Σε πλήρες αδιέξοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο Τσίπρας «έκαψε» και το χαρτί της διαπλοκής


01-04-2016 6:00

Χωρίς κανένα απολύτως κοινωνικό έρεισμα, έρμαιο των εσωτερικών της «δαιμόνων» βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία για πολλοστή φορά φάνηκε ανακόλουθη λόγων και πράξεων.

Στον απόηχο της συζήτησης – «σούπα» που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη (29/03/2016) για τη διαφθορά και τη διαπλοκή το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου έχει πλέον απωλέσει κάθε έρεισμα σε επίπεδο κοινωνίας, ενώ ήδη υπάρχουν κλυδωνισμοί και στο εσωτερικό της συμπολίτευσης, καθώς ακούγονται φωνές βουλευτών αλλά και στελεχών που μιλούν για μια ανούσια συνεδρίαση.

Ο κ. Τσίπρας έκανε μια αποκοτιά παράτολμη, αλλά εντελώς απερίσκεπτη: Χρησιμοποίησε ως «ατού» τη δήθεν πολεμική εναντίον της διαπλοκής του πολιτικοοικονομικού συστήματος, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα όσα σκληρά και βάρβαρα έρχονται λίγο πριν το Πάσχα, οπότε και τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Μάλιστα, θέλοντας να πλασάρει ως απολύτως ισχυρό χαρτί το κυνήγι των διαπλεκόμενων, άρχισε να υπόσχεται ονόματα, επίθετα και διευθύνσεις. Μόνο που κατά τη συνεδρίαση της Βουλής δεν ακούστηκε τίποτε λιγότερο αλλά και τα περισσότερο από τα συνηθισμένα: γενικολογίες, στερεότυπες αναφορές στο κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών και μια αόριστη κριτική στα «συμφέροντα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr