Απίστευτο: Εκατοντάδες μετανάστες σώθηκαν χάρη σε ένα… τυχαίο τηλεφώνημα!

683994-italia-prosfiges.jpg

31-03-2016 21:42

Τη ζωή εκατοντάδων μεταναστών που κινδύνευαν στη Μεσόγειο έσωσε ένας Ιταλός συνταξιούχος, ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα που του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (29/3), το κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε τον 66χρονο που κοιμόταν αμέριμνος στο σπίτι του στη Ρώμη, γράφει η εφημερίδα «Corriere della Sera».

«Δεν καταλάβαινα λέξη, μου μιλούσαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, δεν είχα ιδέα τι γύρευαν από εμένα τα χαράματα», αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το τηλέφωνό του συνέχισε να χτυπά αδιάκοπα. Όλες οι κλήσεις προέρχονταν από τον ίδιο αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε.

Νομίζοντας ότι έχει να κάνει με φαρσέρ που τον παρενοχλούσαν και αφού τους έκλεισε πολλές φορές το τηλέφωνο, αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία. Οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του κατάλαβαν, από ένα καινούριο τηλεφώνημα, ότι οι άγνωστοι ζητούσαν βοήθεια.

«Άκουσαν τη θάλασσα, τον άνεμο, τον θόρυβο της μηχανής του πλοιαρίου από το ακουστικό», σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Τότε, ενημερώθηκε η ακτοφυλακή, η οποία εντόπισε τελικά τους μετανάστες: επρόκειτο για πέντε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με 600 ανθρώπους, που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σικελία…

Ο άνδρας που τηλεφωνούσε, από δορυφορικό τηλέφωνο, πληκτρολογούσε στην τύχη αριθμούς με τον κωδικό της Ρώμης, μέχρι που εντέλει τού απάντησε ο 66χρονος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...