Συνελήφθη ο Τούρκος αντάρτης που φέρεται να σκότωσε το Ρώσο πιλότο

683947-tselik.jpg

31-03-2016 18:55

Συνελήφθη και κρατείται από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη, σύμφωνα με την «Hürriyet» ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο Τούρκος υπήκοος που κατηγορείται από τη Μόσχα ότι σκότωσε έναν Ρώσο πιλότο στρατιωτικού αεροπλάνου.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Τσελίκ, γιος ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο οποίος πολεμάει από το 2014 στη Συρία, στο πλευρό των τουρκμένων ανταρτών ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, συνελήφθη σε ένα εστιατόριο.

Δεν έχει υπάρξει πάντως μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την σύλληψη, ωστόσο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Μόσχα θα εξετάσει τις αναφορές της σύλληψης του Τσελίκ και θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις.

Ο Ρώσος πιλότος Όλεγκ Πεσκόφ γαζώθηκε με σφαίρες όταν έπεσε με αλεξίπτωτο, αφού εκτινάχθηκε από το Sukhoi-24 που κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Η Μόσχα κατηγορεί τον Τσελίκ ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον Πεσκόφ, ενώ το επεισόδιο έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...