Ιράκ: Τουλάχιστον 60 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του στρατού

683943-iraq-735x400.jpg

31-03-2016 18:39

Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σκότωσαν τουλάχιστον 60 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στις επαρχίες Άνμπαρ και Σαλαντίν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

«Πολεμικά ιρακινά αεροσκάφη F-16 κατέστρεψαν τέσσερα προπύργια του ΙΚ στις πόλεις Χιτ και Σαρκάτ. Τουλάχιστον 60 τρομοκράτες σκοτώθηκαν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Σαφάκ.

Νωρίτερα σήμερα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι δυνάμεις του στρατού εξεδίωξαν τους τζιχαντιστές από την πόλη Χιτ, στα δυτικά της πόλης Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ, ενώ ενέτειναν την εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον των τρομοκρατών στην περιοχή.

Η ανακατάληψη της Χιτ, που βρίσκεται σε στρατηγική θέση στον Ευφράτη ποταμό, κοντά στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ, απώθησε τους τζιχαντιστές του ΙΚ περαιτέρω δυτικά, προς τα σύνορα με την Συρία, κόβοντας την σύνδεση με την νότια πόλη Σαμάρα, αφήνοντας την πόλη Φαλούτζα το μοναδικό τους προπύργιο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr