Ρωσία: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ για το μέλλον του Άσαντ

683925-7a476783e6a3be17def231f8d3980d27.jpg

31-03-2016 18:01

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδει δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας al-Hayat, με έδρα το Λονδίνο, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η εφημερίδα ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχει πει σε πολλές αραβικές χώρες πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε ανεπίσημη συμφωνία για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Συρία, περιλαμβανομένης της αναχώρησης του Άσαντ για μια άλλη χώρα σε ένα στάδιο που δεν προσδιορίζεται.

“Η Al-Hayat δημοσίευσε πληροφορίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

“Αυτό που διαφοροποιεί τη Ρωσία από άλλα έθνη είναι ότι δεν συζητά θέματα αυτοδιάθεσης τρίτων χωρών μέσω διπλωματικών ή άλλων διόδων”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα πως ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι διαδραμάτισαν άμεσο ρόλο στον σχεδιασμό της επιχείρησης για την απελευθέρωση της συριακής πόλης Παλμύρα από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά περίπου 500 εξόδους, πλήττοντας περισσότερους από 2.000 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Παλμύρας στο διάστημα 7-27 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...