Σκάνδαλο: Κρέας πιθήκων – βαμμένες ελιές και «μαϊμού» ποτά που παράγονται στην Ελλάδα! (pics +video)

683722-scandal.png

31-03-2016 9:14

Θεωρείται το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο μετά το αλογίσιο κρέας βρίσκει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον τομέα των τροφίμων στη χώρα μας αποψιλωμένους λόγω Μνημονίων. Τι εντόπισε η επιχείρηση OPSON TV στην Ελλάδα και τι ψάχνει ο ΕΦΕΤ;

Οι αξιωματούχοι της Europol εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της «OPSON V» συνιστά το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο. Στο πλαίσιο της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνους επικίνδυνων για την δημόσια υγεία τροφίμων.

Ζάχαρη μολυσμένη με λιπάσματα, ελιές με θειικό χαλκό για να τονίσει το χρώμα τους, βουβαλίσιο κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση, τόνοι κρέατος από πίθηκους κατασχέθηκαν στη Γαλλία, ακρίδες και κάμπιες… επικίνδυνου gourmet.

« “Μαϊμού” και επικίνδυνα τρόφιμα και ποτά, απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων οι οποίοι συχνά είναι ανυποψίαστοι για την αγορά αυτών των δυνητικά πολύ επικίνδυνων εμπορευμάτων», δήλωσε ο Michael Ellis, επικεφαλής του Τμήματος για θέματα τροφίμων της Europol.

Τι βρήκαν στην Ελλάδα!

Προς το παρόν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Europol, στη χώρα μας εντοπίστηκαν τρία παράνομα εργοστάσια που παρήγαγαν «μαϊμού» ποτά! Η αστυνομία κατέσχεσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία και περισσότερα από 7.400 μπουκάλια και πλαστές ετικέτες!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο ΕΦΕΤ ακόμη ψάχνει… Ας προσέχουμε, λοιπόν, τι τρώμε!

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα της έρευνας στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Το παρακάτω βίντεο είναι από τους ελέγχους της Europol στην ΟυγγαρίαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...