Διαταγή της ΕΛΑΣ για περιστατικά βιασμών στις «φαβέλες» της Ειδομένης και του Πειραιά!

683700-prosf.jpg

31-03-2016 8:25

Όλο και περισσότερες καταγγελίες, αλλά και πληροφορίες που φτάνουν στην ΕΛΑΣ, θέλουν τις γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους ή με τα παιδιά τους, να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά τη διαπίστωση της Αστυνομίας ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες, η ΕΛΑΣ εξέδωσε διαταγή – σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» – με θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων»

Το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο με δεδομένο, μάλιστα, ότι αρκετές από τις γυναίκες – θύματα, φοβούνται και δεν καταγγέλλουν τις σε βάρος τους επιθέσεις.

Μεταξύ άλλων στη διαταγή της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι:

-Οι αστυνομικοί πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδείξεις οποιασδήποτε εγκληματικής δραστηριότητας, συναρτάται με τη μετανάστευση, όπως η βία κατά των γυναικών.

-Να εξασφαλιστεί η παρουσία ικανού αριθμού γυναικών αστυνομικών κατά τη διάρκεια των συνήθων καθηκόντων της συνοριακής φύλαξης αλλά και κράτησης γυναικών υπό απέλαση.

-Οι γυναίκες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να μιλήσουν για προβλήματα που σχετίζονται με σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ταυτοποίησης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...