Μαρί Κυριακού: Δε θα πιστεύετε σε ποια ηλικία δήλωσε ότι θέλει να δουλέψει στην τηλεόραση

425001-34_mari_kiriakoy_922016.jpg

31-03-2016 6:38

Κάποια παιδιά δείχνουν από μικρά την κλίση τους. Και η Μαρί Κυριακού τελικά ήξερε από πολύ μικρή ηλικία τι ήθελε να κάνει.

Οι γονείς της πάντως δεν είδαν και με ιδιαίτερα καλό μάτι τις προθέσεις της κόρης τους.

«Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μου ήταν αντίθετοι -για να μην πω σοκαρισμένοι όταν τους είχα πρωτοπεί αυτή την επιθυμία μου» διηγείται στο περιοδικό People και συνεχίζει:

«Έβλεπα την τηλεόραση και έλεγα στη μαμά μου “θέλω να μπω εκεί μέσα, σε αυτό το κουτί” και δεν ήμουν ούτε 6 χρόνων». Ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να δοθεί μια αφετηρία σε αυτό το παιδικό όνειρο ήταν η φίλη της οικογένειας Κωνσταντάτου Μάχη Λιδωρικιώτη, σκηνοθέτις στην ΕΡΤ και συνεργάτις του θρυλικού «Παραμυθά» Νίκου Πιλάβιου.

«Ήξερα πως η Μάχη ασχολούνταν με αυτό, γιατί κάποιες φορές συμμετείχε ο γιος της σε παιδικές παραγωγές. Ζήλευα, λοιπόν, και της έλεγα “θέλω να πάρεις κι εμένα μαζί σου”. Οι γονείς μου, βέβαια, δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν,” ώσπου ένα καλοκαίρι η Μάχη θα έκανε-μια παιδική σειρά, το Επιχείρηση Ιφιγένεια για την ΕΡΤ1.

Τους λέει λοιπόν. “Θα γυριστεί καλοκαίρι, η Μαρί δεν θα έχει σχολείο, θα πηγαίνουμε και θα επιστρέφουμε μαζί από τα γυρίσματα και μπορείτε να τη συνοδεύετε. Τι λέτε, να την πάρω;”. Τότε, λοιπόν, εκείνοι ενέδωσαν με την ελπίδα πως θα μου περάσει, θα κουραστώ μέσα στο λιοπύρι, θα ξεφουσκώσει.

Εγώ, όμως, ξετρελάθηκα. Αντί να ξεφουσκώσει, γλυκάθηκα. Γνώρισα μετά και τον Πιλάβιο και, έπειτα από πολλές φωνές και φασαρίες στο σπίτι, τελικά συμμετείχα και σε δικές του παραγωγές. Στη συνέχεια κάπου διάβασα πως ο Γιώργος Κατακουζηνός, μετά την πολύ επιτυχημένη τότε κινηματογραφική του δουλειά, το Άγγελος, ζητούσε κορίτσια για πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του, τις Απουσίες, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Θέμις Μπαζάκα και η Πέμη Ζούνη.

Κατάφερα με κόπο να πείσω τους γονείς μου να περάσω από την οντισιόν, αφού τους υποσχέθηκα πως θα είμαι πολύ επιμελής στο σχολείο και τις μαθητικές μου υπόχρεώσεις. Οι βαθμοί μου μου εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να κάνω αυτό που ήθελα».

Δεν πέρασε απλά από την οντισιόν, πήρε το ρόλο και έπαιξε στις Απουσίες, που προβλήθηκαν και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία. «Εκεί γνώρισα τον Μανούσο Μανουσάκη και τον Κώστα Κουτσομύτη. Ο Κώστας Κουτσομύτης, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πριν αϊτό λίγες μέρες, ήταν αυτός που με παρότρυνε να ασχοληθώ σοβαρά με την υποκριτική. Μου είχε, μάλιστα, προτείνει, τελειώνοντας το σχολείο, να δώσω εξετάσεις στη σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε.

Ήθελα, θυμάμαι, να πάω στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, επειδή όμως τότε έπαιζα στη σειρά Μικροί – Μεγάλοι και από το Εθνικό δεν επέτρεπαν οι φοιτητές να δουλεύουν παράλληλα στην τηλεόραση, τελικά πέρασα στη σχολή του Ωδείου Αθηνών».

Εκεί είχε πράγματι καθηγητή τον Κουτσομύτη, που την πήρε και στη σειρά του Εκείνος κι Εκείνος, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Μιχαλόπουλο. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ή ήμουν στο σχολείο και δούλευα στην τηλεόραση ή σπούδαζα και δούλευα στην τηλεόραση»ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr

loading...