Καριόκα για… ρεκόρ Γκίνες στη Ξάνθη! (photo)

683617-karioka-1.jpg

30-03-2016 22:45

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν μια παραδοσιακή καριόκα  που ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 383 κιλά και πάει ολοταχώς για ρεκόρ… Γκίνες.

Η γιγάντια λιχουδιά  θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

karioka 2

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Η επιτροπή του Γκίνες δεν ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

karioka 3

Ένα μεγάλο κομμάτι της τεράστιας καριόκας θα μοιραστεί την Κυριακή ή την ερχόμενη Δευτέρα και στους πρόσφυγες της Νέας Καρβάλας απο το Επιμελητήριο Ξάνθης και τους ζαχαροπλάστες.

Πηγή: maxitisthrakis.blogspot.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...