«Φλερτ» Παπανδρέου – Θεοδωράκη

683587-papandreou-theiodorakis-fofi.jpg

30-03-2016 20:32

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην πρόσκληση του επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ δεν αποκλείεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Την πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Θεοδωράκης σε επιστολή του προς Παπανδρέου και Γεννηματά, με την οποία πρότεινε τη δημιουργία του Κοινοβουλίου του Κέντρου.

Στην απάντησή του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι «το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα» και πως με βάση αυτή την στόχευση «συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:

Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά – όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού – όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και δηλώνει ότι είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...