Τσίπρας: Έρχεται η ανάκαμψη της οικονομίας

683577-2499573.jpg

30-03-2016 19:53

Αφού με τους φόρους και τα χαράτσια οδήγησε στην ανέχεια εκατομμύρια Έλληνες, ο πρωθυπουργός «βλέπει» τώρα την ανάπτυξη να… έρχεται!

Μετά από 3 μνημόνια (τα δύο τα έσκισε ο κ. Τσίπρας και το τρίτο το ψήφισε), μεσοπρόθεσμα προγράμματα και προεδρικά διατάγματα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί και μάλιστα άμεσα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την ομάδα εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπογράμμισαν ότι ο ρόλος τους μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.

Παράλληλα ασκησε κριτική στις πολιτικές των τελευταίων χρόνων τονίζοντας ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου. Η Ελλάδα, προσέθεσε, βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στη διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι Ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr