Γερμανικό «μπλόκο» προς την Τουρκία για το τραγούδι που εξόργισε τον Ερντογάν

683484-erdogan.jpg

30-03-2016 13:18

Η ελευθεροτυπία δεν είναι διαπραγματεύσιμη για τη Γερμανία στις συνομιλίες της με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με το ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα εκλήθη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με ένα σατιρικό τραγούδι που μεταδόθηκε από ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο και κρίθηκε προσβλητικό για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κατέστη σαφές ότι παρ’όλα τα κοινά συμφέροντα που έχουν η Γερμανία και η Τουρκία, η άποψη για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της έκφρασης δεν είναι διαπραγματεύσιμη για μας», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς.

Ο Γερμανός πρεσβευτής Μάρτιν Έρντμαν «εκλήθη την περασμένη εβδομάδα για να του γνωστοποιηθεί η διαμαρτυρία μας σχετικά με την εκπομπή, την οποία καταδικάζουμε και ζητήσαμε να σταματήσει η μετάδοσή της», δήλωσε χθες σχετικά με το περιστατικό αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική διπλωματική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το σατιρικό τραγούδι «Erdowie, Erdowo, Erdogan», το οποίο μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου στην εκπομπή «extra 3» του δημόσιου περιφερειακού καναλιού NDR, επιτίθεται κυρίως στα πλήγματα ενάντια στην ελευθερία του Τύπου που έχει επιφέρει ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος. Επικρίνει επίσης τις φαραωνικές δαπάνες που έγιναν για την κατασκευή του πολυτελούς μεγάρου του κοντά στην Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες το τραγούδι έχει παιχτεί στο Youtube σχεδόν 3 εκατομμύρια φορές. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...