Συζήτηση Βουλή – Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να στήσει «παραμάγαζο» στη Δικαιοσύνη

683281-theodorakhs.jpg

29-03-2016 22:35

Για απόπειρα να στήσει «παραμάγαζο» στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εστίασε στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, «Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου».

Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «Θεός» είναι το ψευδώνυμο του κ.Τσίπρα.

Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε ειδική αναφορά στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά δολοφόνου, κατ ομολογία. «Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβράβευσε με κρατική διαφήμιση εφημερίδες που λασπολόγησαν κατά του Ποταμιού και πως η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία «και εξουσία είσαστε εσείς», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χτυπήσει τη διαφθορά αλλά αντιθέτως την συντηρεί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...