Πακιστάν: 5.000 συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση σε δύο ημέρες

683279-pakistan.jpg

29-03-2016 22:28

Στη σύλληψη περισσότερων από 5.000 υπόπτων, τους περισσότερους πάντως εκ των οποίων άφησαν αργότερα ελεύθερους, προχώρησαν οι πακιστανικές αρχές, μέσα στις δύο μέρες που ακολούθησαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Λαχόρη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 70 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ ήταν γυναίκες και παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους, καθώς γιόρταζαν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Οι αρχές κρατούν 216 υπόπτους για περαιτέρω διευκρίνισε ωστόσο ο Ρανά Σαναουλάχ, υπουργός της πολιτείας Παντζάμπ, σημειώνοντας πως διεξήχθησαν τουλάχιστον 160 επιδρομές σε συντονισμό των αστυνομικών, των αντιτρομοκρατικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο στρατός και παραστρατιωτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές επιχειρήσεις.

«Μετά από επιπλέον έρευνα, θα γνωρίζουμε περισσότερα για αυτούς. Αν κάποιος βρεθεί ένοχος, τότε θα του απαγγελθούν κατηγορίες», πρόσθεσε ο Σαναουλάχ.

Οι λεπτομέρειες των επιδρομών «σκούπα» που είχαν στόχο οποιονδήποτε ύποπτο για ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήρθαν καθώς το παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με ανάρτηση της στο twitter, εκτόξευσε νέες απειλές σήμερα ενάντια και στα πακιστανικά Μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους, στρατιωτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες (28/3) Δευτέρα ότι ο στρατός ετοιμάζεται να λάβει μέτρα καταστολής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Παντζάμπ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αργά την Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Σαρίφ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταδίωξη των τζιχαντιστών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...