Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας για το σατιρικό βίντεο του Ερντογάν

683192-er.jpg

29-03-2016 17:06

«Ο πρεσβευτής Μάρτιν Έρντμαν εκλήθη την περασμένη εβδομάδα για να του γνωστοποιηθεί η διαμαρτυρία μας σχετικά με την εκπομπή αυτή την οποία καταδικάζουμε και ζητήσαμε να σταματήσει η μετάδοσή της»

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα εκλήθη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά μ’ ένα σατιρικό τραγούδι που μεταδόθηκε από ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο και κρίθηκε προσβλητικό για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε σήμερα γνωστό από τουρκική διπλωματική πηγή.

Ο πρεσβευτής Μάρτιν Έρντμαν «εκλήθη την περασμένη εβδομάδα για να του γνωστοποιηθεί η διαμαρτυρία μας σχετικά με την εκπομπή αυτή την οποία καταδικάζουμε και ζητήσαμε να σταματήσει η μετάδοσή της», διευκρινισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το σατιρικό τραγούδι «Erdowie, Erdowo, Erdogan», το οποίο μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου στην εκπομπή «extra 3» του δημόσιου περιφερειακού καναλιού NDR, επιτίθεται κυρίως στα πλήγματα στην ελευθερία του Τύπου που έχει καταφέρει ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος. Επικρίνει επίσης τις φαραωνικές δαπάνες που έγιναν για την κατασκευή του πολυτελούς μεγάρου του κοντά στην Άγκυρα.

«Ζει τη μεγάλη ζωή, αυτός ο φανφαρόνος του Βοσπόρου, ένας δημοσιογράφος που γράφει αυτό που δεν αρέσει στον κ. Ερντογάν βρίσκεται την επομένη πίσω από τα κάγκελα», ειρωνεύεται ο στιχουργός του επίμαχου τραγουδιού.

Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, πρώτα ως πρωθυπουργός και μετά ως πρόεδρος από το 2014, κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση.

Δείτε εδώ το σατιρικό τραγούδι για τον Τούρκο πρόεδρο

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...