Συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή: «Κάθαρση» ή κακοστημένο σόου;

682970-2331961.jpg

29-03-2016 6:30

Όσοι περιμένετε αποτελέσματα από την αποψινή συζήτηση, βαστάτε μικρό καλάθι. Η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Οι καλές προθέσεις βουλιάζουν πάντα στη «λάσπη».

Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Σε μια χώρα που οι μισοί Έλληνες στερούνται ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, μπορεί να μην υπάρχει «άρτος», αλλά σίγουρα υπάρχει «θέαμα» και για αυτό φροντίζουν με τον «διασκεδαστικότερο» τρόπο οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής, κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.

Μια κυβέρνηση που… τρέχει μόνη της και… βγαίνει δεύτερη δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά επικοινωνιακές φιέστες και πολιτικούς λεονταρτισμούς άνευ αποτελέσματος.

Επί 14 μήνες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν να επιδείξουν κανένα απολύτως έργο στον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος.

Η έννοια της παραγωγής πολιτικού έργου είναι άγνωστη και για τους δυο και για τα κόμματά τους τα οποία δομήθηκαν πάνω στην «ψυχολογία των μαζών» και στην κακώς νοούμενη «αγανακτισμένη συλλογικότητα».

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., κινούνται σε ρυθμούς ακόμα χειρότερους κι από τη διακυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει αμελητέο το γεγονός ότι για το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κατάφερε να συγκεντρώσει στα δημόσια ταμεία μόνο 4 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ποσό είναι βεβαίως ευτελές, αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και οι «διαπλεκόμενοι» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν μέσα στο 2014 να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα, ήτοι 24 εκατομμύρια ευρώ!

Το μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με βασικότερο όλων την αλλαγή της πολιτικής και της κοινωνικής ατζέντας: η συντριβή της πραγματικής οικονομίας, τα λουκέτα στην αγορά, η φτώχεια και η ανέχεια του ελληνικού λαού, η δυσβάστακτη και παράλογη φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η ανικανότητα διαχείρισης του προσφυγικού, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει πάση θυσία.

Στην συζήτηση αυτή, που τείνει να εξελιχθεί σε ένα επικοινωνιακό φιάσκο, θα συμμετάσχουν βεβαίως και κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που με τη στάση τους θα δώσουν τροφή στους σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Ο πραγματικός στόχος είναι η αποψινή προ ημερησίας συζήτηση να εξελιχθεί σε… γιορτή λάσπης και κατηγοριών χωρίς ουσία προκειμένου να μην μείνει απολύτως τίποτα στο μυαλό και στη μνήμη του μέσου Έλληνα πολίτη.

Άλλωστε είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το «σύστημα Μαξίμου» τα έχει βρει με αρκετούς από τους διαπλεκόμενους τους οποίους κατηγορεί.

Ας μην λησμονούμε ότι τα δημόσια έργα τα πήραν πάλι οι ίδιοι «εθνικοί εργολάβοι», ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια, κατάφεραν και επί ΣΥΡΙΖΑ να εκταμιεύσουν και άλλα δάνεια για να σώσουν τα υπερχρεωμένα μαγαζιά τους…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr