Επιμένει για τις επενδύσεις από πρόσφυγες ο Μάρδας!

682922-mardas.jpg

28-03-2016 21:50

Παρά τη δυσφορία από το Μαξίμου, ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, επιμένει στα περί περί προσφύγων επενδυτών.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ , ο κ. Μάρδας δεν ανακάλεσε όσα είπε και ανέφερε: «Στο σύνολο των προσφύγων που έρχονται, υπάρχει ένας αριθμός εξ αυτών με χρήματα.

Αυτόν μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, ώστε αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα».

Όπως είπε, αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει ληφθεί και στην Αίγυπτο «αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει από 400 εκατ. ευρώ έως 500 εκατ. ευρώ το 2011. Στην Τουρκία έχουν επενδύσει 220 εκατ. ευρώ και έχουν ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις, και υπάρχουν άλλα πάρα πολλά παραδείγματα».

Αρνήθηκε δε ότι το Μαξίμου κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...